Τι ΔΕΝ λέμε σε μία νέα μαμά!

12 Ιουλίου 2018
Χωρίς σχόλια

Μία γυναίκα που μόλις έχει γίνει μαμά, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν βρίσκεται στη καλύτερη ψυχολογική κατάσταση, κυρίως λόγω του έντονου άγχους που πλέον βιώνει εξαιτίας της μεγάλης ευθύνης, που πλέον της έχει ανατεθεί.

Κάθε γυναίκα μπορεί, όσο καιρό είναι έγκυος, να παραπονιέται για τις αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα της, ή τα πράγματα τα οποία δεν μπορεί ως έγκυος να κάνει, όμως, όταν γεννήσει, συνειδητοποιεί ότι όλα αυτά δεν ήταν παρά πταίσματα, μπροστά στην τεράστια ευθύνη, που λέγεται ανατροφή ενός παιδιού.

Γι’ αυτό καλό θα ήταν όλοι εσείς, που βρίσκεστε δίπλα της, έστω και για το λίγο χρονικό διάστημα της επίσκεψής σας στο μαιευτήριο, να μην προσπαθήσετε να πείτε κάποιες φράσεις – κλισέ, που μπορεί να την εκνευρίσουν.

Σας παραθέτουμε κάποιες απαγορευμένες φράσεις και την υποτιθέμενη απάντηση της… μαμάς!

1. Πω πω… το μωρό είναι ίδιο ο άντρας σου! Μα, τίποτε δεν πήρε από εσένα; (Πιθανή απαντηση: «Δεν περίμενα εσένα να μου πεις που μοιάζει το μωρό μου!»)
2. Το δικό μου μωρό έπαθε ίκτερο μέσα στο μαιευτήριο, αργήσαμε να βγούμε κι έχασε πολύ βάρος… (Στη συγκεκριμένη κουβέντα δεν υπάρχει κάποια πολιτισμένη απάντηση! Μπορείτε να αναμένετε τα χειρότερα!)
3. Δείχνεις κουρασμένη, καημενούλα μου… (Πιθανη απαντηση: «Και εσένα θα σε φάει η κακία!»)
4. Καλά το στήθος σου είναι σούπερ... (Πιθανη απαντηση: «Δηλαδή, πριν δεν ήταν;»)
5.
Αχου! δεν έχει μαλλάκια… να του βάλουμε καπελάκι! (Πιθανη απαντηση: «Κουμάντο στο δικό σου μωρό!»)
6. Καλέ είναι πολύ μαυριδερό, μικρό, αδύνατο (…και ό,τι άλλο αρνητικό τυχόν σας ερθει να πειτε). (Πιθανη απαντηση: «Εχεις δει τα μούτρα σου στον καθρέφτη;»)
7. Εμένα το μωρό μου, όταν πήγε σπίτι, κοιμόταν από την πρώτη μέρα, καθόλου δεν μας δυσκόλεψε…(Πιθανη απαντηση: «Δεν έρχεσαι από το σπίτι να δω πώς το έκανες;»)
8. Πότε θα κάνετε το δεύτερο; (Πιθανοτερη απαντηση: «Ποτέ!»)

mother.gr

image canva.com