Οι Πυτζαμοήρωες φυτεύουν δέντρα στην Κύπρο

27 Δεκεμβρίου 2019
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Γράφει η Ιωάννα Σαμαρά (*δικηγόρος)

Νύχτα στην πόλη. Μια γενναία παρέα φίλων ο Catboy, η Owlette και ο Gekko άφησαν πίσω το αρχηγείο τους και πέταξαν με το κουβουκoπλάνο τους μέχρι την Κύπρο για να βοηθήσουν τους δεινούς δεντροφυτευτές στη Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα και στην Πάφο.

Ώρα για δράση. Οι τρεις φίλοι θα φυτέψουν πολλά δέντρα για να νικήσουν τις δυνάμεις του Κακού, των κλιματικών αλλαγών και των αυξημένων θερμοκρασιών που θα χτυπήσουν με βεβαιότητα την Κύπρο κάνοντας ανυπόφορη τη ζωή των παιδιών και των μεγάλων.

Ο Catboy και η Owlette φύτεψαν δέντρα στον Άγιο Αθανάσιο, στη Λεμεσό. Μετά πετώντας με το κουβουκοπλάνο τους έριξαν σπορόβολους από σπόρους Μοσφιλιάς, Βελανιδιάς και Λυγαριάς πάνω από το καμένο δάσος της Σολέας.

Ο Catboy με τη σούπερ ταχύτητα του πιλόταρε το κουβουκοπλάνο για να προσγειωθεί στο Δήμο Λάρνακας και όταν τελείωσε με τις εκεί δενδροφυτεύσεις, ταξίδεψε μέχρι τα Λατσιά της Επαρχίας Λευκωσίας και μετά ξανά μέχρι τη Γεροσκήπου της Επαρχίας Πάφου για να βρει τους δυο φίλους του να φυτεύουν δέντρα και οι δενδροφυτεύσεις σταματημό δεν έχουν.

Όμως οι Κακοί χτύπησαν ξανά. Αυτή τη φορά όπως και πέρσι άναψαν φωτιές σε πολλά διαφορετικά σημεία του Ακάμα και τον καίνε αλύπητα. Η Λούνα είναι μαζί τους και μυστικά συντονίζει τις υπόγειες και μοχθηρές ενέργειες τους.

Εντωμεταξύ, ο Gekko άφησε πίσω τους φίλους του να φυτεύουν δέντρα για να επιστρέψει στο αρχηγείο των πυτζαμοηρώων. Ένα δικό του σχέδιο σκαρώνει που θα νικήσει τους πανούργους εμπρηστές του Ακάμα. Τι να είναι άραγε το σχέδιο του;

Ο Gekko βρίσκεται στο αρχηγείο μπροστά από μια τεράστια χύτρα ταχύτητας και διαβάζει τις σημειώσεις από ένα τετράδιο. Λοιπόν τα έβαλα όλα, φώναξε ο Gekko χαρούμενος. Άνθη από το σπάνιο φυτό Κενταύρεια Ακαμάντις που ζει μόνο στις σχισμές των βράχων του Ακάμα. Για να το βρω, παραλίγο να σχιστεί στα βράχια η αγαπημένη μου πράσινη στολή Σαύρας, μονολογούσε ο Gekko. Μετά, πρόσθεσα πολλά πέταλα από το Κυπριακό κυκλάμινο και φυσικά έβαλα τα πέταλα του κρόκου της Αφροδίτης που βρήκα στο δάσος της Πάφου. Όλα αυτά τα ανακάτεψα με πέντε κιλά αστερόσκονης, από τις μαύρες τρύπες του διαστήματος, που έκλεψα από το σπίτι της Λούνας όταν αυτή έκανε παρέα με τους καινούργιους της φίλους, τους εμπρηστές. Όταν θα επιστρέψει η Λούνα στο σπίτι της, θα είναι αργά. Δεν θα βρει τη λατρεμένη της αστερόσκονη και καλά να πάθει και λίγη είναι η τιμωρία της με τέτοιους φίλους που απέκτησε, συνέχισε να λέει, ο Gekko.

Πίσω στην Κύπρο η Owlette και ο Catboy μπήκαν στο κουβουκοπλάνο και επέστρεψαν στο αρχηγείο για να βρουν τον Gekko.

–Τι είναι αυτό το πράσινο υγρό που βράζει στη χύτρα ταχύτητας, ρώτησε η Owlette.

–Πως θα νικήσουμε με αυτό τους εμπρηστές, ρώτησε με απορία ο Catboy.

–Εάν με αφήσετε θα σας πω το σχέδιο μου, απάντησε ο Gekko. Λοιπόν άρχισε ο Gekko να εξηγεί,  οι εμπρηστές του Ακάμα έχουν προσβληθεί από τη γρίπη ΑΑ στην τετραγωνική ρίζα των νευρώνων του εγκέφαλου τους. Πρόκειται για μια ύπουλη αρρώστια που σαπίζει το μυαλό των μεγάλων από άρρωστες σκέψεις πυρομανίας, ότι καίγοντας τον Ακάμα ο βιότοπος δεν θα προστατεύεται πια. Όταν το βράδυ οι εμπρηστές θα κοιμούνται στα κρεβάτια τους εμείς θα τους βάλουμε τις ενέσεις με το πράσινο αντίδοτο. Σε αυτό έβαλα τεράστια ποσότητα αστερόσκονης από τις μαύρες τρύπες του σύμπαντος που σε κάνει να βλέπεις το μέλλον. Το αντίδοτο θα δράσει στον ύπνο των Κακών. Οι εμπρηστές θα ονειρευτούν τη μελλοντική ζωή των εγγονιών τους. Στο μέλλον οι έντονες περίοδοι ξηρασίας θα εναλλάσσονται με περιόδους από πλημμύρες, πολλά φυτά, ζώα και θηλαστικά θα έχουν εξαφανιστεί από την πείνα και τους πάγους που λιώνουν, τα οικοσυστήματα θα έχουν καταρρεύσει και αυτό θα φέρει έλλειψη τροφής, καινούργιες ασθένειες και καινούργιους πολέμους και όλα αυτά και στα εγγόνια των εμπρηστών. Καθώς οι εμπρηστές του Ακάμα θα ονειρεύονται τα κακά που θα έρθουν στις ζωές των εγγονιών τους, εάν οι ίδιοι και οι υπόλοιποι μεγάλοι δεν προστατεύουν τη φύση, η αστερόσκονη από τις μαύρες τρύπες του σύμπαντος θα δρα στα μυαλά τους ρουφώντας όλες τις σκέψεις πυρομανίας. Οι εμπρηστές θα γίνουν ξανά υγιείς και οι πρώτοι των πρώτων δεντροφυτευτών στην Κύπρο.

Περιμένετε φώναξε φοβισμένη η Owlette ενώ κάτι διάβαζε στον υπολογιστή του αρχηγείου. Υπάρχει ένα άλλο πρόβλημα για να λύσουμε. Μόλις τώρα διάβασα στις ειδήσεις, ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προειδοποίησε ότι στην Κύπρο εγκρίνονται διάφορα σχέδια ανάπτυξης και χτίζονται κτίρια χωρίς προηγουμένως να ετοιμάζονται μελέτες και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να καταστρέφονται οι βιότοποι που έχουν ανακηρυχτεί σε περιοχές Nature 2000.

–Owlette φώναξε ο Catboy θυμωμένος, τι είναι αυτά τα ακαταλαβίστικα που μας λες. Σταμάτα τώρα αμέσως! Σε παρακαλώ φίλη μου, θέλω να μιλάς πάλι σαν παιδί και να μας πεις πως τους Κακούς θα πιάσουμε.

–Εντάξει Catboy, συγγνώμη, είπε η Owlette. Βρήκα τη λύση στο πρόβλημα. Χρειαζόμαστε πολλές ενέσεις από αστερόσκονη για να θεραπεύσουμε τα μυαλά των μεγάλων που είναι άρρωστα. Των μεγάλων που αποφασίζουν να κόβουν δέντρα μεγάλης ηλικίας και δάση γιατί έτσι τους συμφέρει. Των μεγάλων που κόβουν δέντρα από τα σχολεία γιατί εμποδίζουν τα σιδερένια κάγκελα των αυλών των σχολείων. Τέλος, θα πάμε το βράδυ στα σπίτια όλων των πολιτικών και καθώς αυτοί θα κοιμούνται στα κρεβάτια τους, εμείς θα τους κάνουμε ενέσεις από αστερόσκονη. Ακόμη και στο Προεδρικό Μέγαρο θα πάμε. Το πρωί όταν ξυπνήσουν, το αντίδοτο θα έχει ήδη δράσει. Η πρώτη σκέψη των πολιτικών θα είναι να πάνε στη Βουλή και πανηγυρικά και ομόφωνα θα υποχρεώσουν όλους τους μεγάλους να τηρούν τις περιβαλλοντικές νομοθεσίες της Κύπρου και όσοι Κακοί κόβουν δάση και δέντρα που δεν είναι άρρωστα θα τιμωρούνται με την υπέρτατη τιμωρία να φυτεύουν δέντρα για όλη τους τη ζωή.

–Yes!! φώναξε ο Catboy, έτσι η μαμά μου δεν θα χρειάζεται πλέον να συμμετέχει στις διαμαρτυρίες για την Κλιματική Αλλαγή και να ανησυχεί για την προστασία του Περιβάλλοντος και θα είμαστε περισσότερες ώρες μαζί!

–Ναι είπε η Οwlette, έτσι η μικρή χώρα θα γίνει πραγματικά θαυμαστή και ξακουστή και πιο όμορφη από ποτέ και θα αξίζει να αλλάξουμε το αρχηγείο μας και να εγκατασταθούμε στην Κύπρο!

–Κουράστηκα ήδη και μόνο με τη σκέψη, φώναξε ο Gekko. Σε αυτή τη μικρή χώρα η δουλειά μας μου φαίνεται ότι δεν θα τελειώσει ποτέ…

–Υπομονή φίλοι μου, είναι ώρα για Δράση! είπε ο Catboy.

Νύχτα στη πόλη μια γενναία παρέα φίλων βρίσκεται στην Κύπρο τους Κακούς να πιάσει…