«Σκιάχτρο είσαι και φαίνεσαι»

22 Οκτωβρίου 2019
Χωρίς σχόλια

Η Παιδική Θεατρική Σκηνή ΑΙΩΡΑ παρουσιάζει τη νέα της παιδική θεατρική παράσταση με το έργο της Πωλίνας Θρασυβουλίδου «Σκιάχτρο είσαι και φαίνεσαι».

Σ’ ένα αγρόκτημα ένας πολυάσχολος αγρότης θέλει να προστατεύσει τα σπαρτά του από τα πουλιά γι΄ αυτό επιστρατεύει ένα σκιάχτρο μιμούμενος συμπεριφορές από τα γειτονικά χωράφια.
Το σκιάχτρο όμως το δικό του είναι διαφορετικό. Αγαπάει τα πουλιά και είναι φιλικό απέναντι τους. Ο αγρότης προσπαθεί με διάφορους τρόπους να καταφέρει να απαλλαγεί από τα πουλιά αλλά πάντα αποτυγχάνει. Τα μεγαλύτερα μαθήματα ζωής τελικά θα τα μάθει από το αχυρόμυαλο σκιάχτρο με την καλή καρδιά.

Το έργο προσεγγίζει, ευαισθητοποιεί και κινητοποιεί, με διασκεδαστικό και κατανοητό τρόπο τα παιδιά, για θέματα που αφορούν την διαφορετικότητα (το σκιάχτρο όχι μόνο δεν είναι τρομαχτικό αλλά είναι φίλος των πουλιών), άτομα με ειδικές ανάγκες (το σκιάχτρο δεν περπατά), το ρατσισμό (μαύρο πουλί) και την υπέρ- κατανάλωση (το ψεύτικο, κουρδιστό «εντυπωσιακό» πουλί που νοιάζεται μόνο για την εξωτερική του εμφάνιση).

Κείμενο, σκηνοθεσία: Πωλίνα Θρασυβουλίδου
Μουσική επιμέλεια: Τάσος Ζαχαρίου, Χάρις Πισσουρίου
Σκηνικά: Δέσποινα Καρυστιανού, Θαλής Μιχαηλίδης
Κοστούμια: Βικτώρια Σαρρή
Φωτισμοί: Βασίλης Πετεινάρης

Ηθοποιοί: Άντρεα Αγαθοκλέους, Νάταλυ Αμμάν, Γρηγόρης Πετρή, Χάρις Πισσουρίου

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΤΕΧΝΟΧΩΡΟΣ ΕΘΑΛ ΛΕΜΕΣΟΣ
Από 26 Οκτωβρίου μέχρι 1 Δεκεμβρίου
Κάθε Σάββατο στις 3 το απόγευμα και Κυριακή 11 το πρωί και 3 το απόγευμα 

Πληροφορίες 99 668043