Πότε πρέπει τα παιδιά να κοιμούνται στο δικό τους κρεβάτι;

10 Νοεμβρίου 2016
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αυτή η ερώτηση έχει πολλές διαφορετικές απόψεις που βασίζονται στο στυλ της  ανατροφής  των παιδιών σας. Για πολλές οικογένειες τα παιδιά πηγαίνουν από την κούνια  στο δικό τους κρεβάτι χωρίς να τίθεται  ζήτημα. Μπορεί να θέλουν αγκαλιέςσς  το πρωί στο κρεβάτι σας, αλλά κοιμούνται όλη τη νύχτα στο δωμάτιό τους.

Άλλοι γονείς που ακολουθούν τις επιταγές του  Attachment Parenting ή για άλλους λόγους έχουν τα οκτάχρονα τους να κοιμούνται στο κρεβάτι τους, αντιμετωπίζουν κάτι που μπορεί να γίνει πρόβλημα. Οι γονείς αισθάνονται ότι υπάρχει μόνο ένα οικογενειακό κρεβάτι, όχι ένα συζυγικό κρεβάτι και το παιδί δεν αισθάνεται επαρκή αυτονομία. Βοηθώντας ένα παιδί του δημοτικού που πάντα περιβάλλεται από τους γονείς του, να προσαρμοστεί ώστε να κοιμάται  μόνο του μπορεί να είναι ένα δύσκολο έργο. Αν και η ακριβής ηλικία εξαρτάται από το γονικό  στυλ, εδώ είναι μερικοί λόγοι για τους οποίους είναι καλή ιδέα για να κινητοποιήσετε  το παιδί σας ώστε να  μάθει να κοιμάται μόνο του.

8 λόγοι για να κοιμάται το παιδί στο δικό του κρεββάτι

1. Τα παιδιά πρέπει να μάθουν να αποκοιμούνται από μόνα τους  κατά τη διάρκεια της νύχτας. Εάν έχουν πάντα ένα γονέα να προσκολλώνται, περιορίζουν τη μάθησή τους για το πώς να ηρεμήσουν τον εαυτό τους από μόνα τους.

2 Τα παιδιά πρέπει να μάθουν ότι οι γονείς τους έχουν τη δική τους σχέση από την οποία εξαιρούνται με έναν υγιή τρόπο. Βλέποντας ότι οι γονείς τους απολαμβάνουν τη σχέση τους ως ενήλικες ανοίγει το δρόμο για τα παιδιά να περιμένουν παρόμοια συντροφικότητα όταν είναι μεγάλα.

3. Τα παιδιά αισθάνονται υπερήφανα όταν αισθάνονται ότι μπορούν να φροντίσουν τον εαυτό τους. Ντύνονται, εκτελούν καθήκοντα  υγιεινής, και ρυθμίζουν το δικό τους ύπνο. Αυτό χτίζει την αυτονομία και την αυτοπεποίθηση για να αναλάβουν  τη φροντίδα των δικών τους ιδιωτικών αναγκών.

4 Τα παιδιά μαθαίνουν να βγαίνουν  έξω από το σπίτι για  sleepovers τα οποία αρχίζουν  περίπου στην ηλικία των  8. Εάν δεν μπορούν  να κοιμηθούν  χωρίς τους γονείς τους οι φιλικές δραστηριότητες τους περιορίζονται.

5. Οι γονείς που εργάζονται όλη την ημέρα πεθυμούν  τα παιδιά τους και τα παιδιά τους, τους πεθυμούν. Έτσι, η επιθυμία να περνούν χρόνο μαζί  κατά  την διάρκεια της νύχτας μαζί είναι μεγάλη. Ωστόσο, το να βρουν άλλους τρόπους για να περάσουν  το χρόνο και όχι τον ύπνο και τη φυσική εγγύτητα οδηγεί στην υγιή ανάπτυξη και μια ισχυρή σχέση γονέα-παιδιού.

6. Πολλά παιδιά έχουν προσωρινούς  φόβους  τη νύχτα, όπως το φόβο για το σκοτάδι, τέρατα στην ντουλάπα, και απαγωγείς. Αυτά είναι φυσιολογικοί  φόβοι  που καλά κάνουν να ξεπεράσουν στο δικό τους κρεβάτι. Τα παιδιά αυξάνουν  την αυτοπεποίθηση τους, όταν μπορούν να ελέγξουν τους φόβους με γονική καθοδήγηση και διαβεβαίωση, αλλά εξακολουθούν  να κοιμούνται ι στο δικό τους κρεβάτι.

7. Τα παιδιά θέλουν να αισθάνονται ότι μπορούν να επιτύχουν  ό, τι και οι συνομήλικοί τους. Τα παιδιά που συνεχίζουν να κοιμούνται στα κρεβάτια των γονιών τους συχνά το κρατούν  μυστικό και αισθάνονται κάποια ντροπή ότι δεν μπορούν να κάνουν ό, τι οι συνομήλικοί τους κάνουν συνήθως.

8. Μαθαίνοντας να περιμένει στο κρεβάτι, όταν κάτι ξυπνά ένα παιδί κατά τη διάρκεια της νύχτας, όπως ένας  εφιάλτης  είναι ένα σημαντικό αναπτυξιακό επίτευγμα. Σίγουρα, μπορεί να φωνάξει για διαβεβαίωση, αλλά ο γονέας  έρχεται στο δωμάτιο του παιδιού και του δίνει μια αγκαλιά  και σιγουριά. Στη συνέχεια, το παιδί μαθαίνει να κοιμάται  και πάλι. Το να μάθει  να περιμένει είναι ένα αναπτυξιακό έργο που προωθεί όλα τα είδη της μάθησης κατά τη διάρκεια της ημέρας. Είναι εξίσου σημαντικό και για το βράδυ. Μερικές φορές δεν υπάρχει εφιάλτης, μόνο ένα προσωρινό  ξύπνημα. Για ένα παιδί να έχει την αυτοπεποίθηση ότι, αν κλείσουν και πάλι τα μάτια του, θα πέσει πίσω στον ύπνο χτίζει αυτοεκτίμηση

Μεταφρασμένο από http://www.huffingtonpost.com