Πως επιλέγουμε τον κατάλληλο παιδικό σταθμό;

4 Μαΐου 2017
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Οι εγγραφές για τα δημόσια νηπιαγωγεία έχουν τελειώσει. Καιρός λοιπόν για τους γονείς που θα στείλουν τα παιδάκια τους σε ιδιωτικά σχολεία και  δεν έτυχε να κρατήσουν κάποια θέση  ακόμα, να βρουν τον κατάλληλο ιδιωτικό παιδικό σταθμό.

Κακά τα ψέμματα. Ο παιδικός σταθμός είναι ο χώρος όπου τα παιδιά μας περνούν τις περισσότερες ώρες της ημέρας. Ο χαρακτήρας τους λίγο πολύ εκεί διαμορφώνεται, έτσι θέλουμε την καλύτερη επιλογή για τα παιδιά μας.

Τι θα πρέπει να προσέξουμε λοιπόν. Κάποιες ιδέες θα μοιραστώ μαζί σας, και μπορείτε ελεύθερα να προτείνετε ότι δεν σκέφτηκα εγώ.

 

  1. Ρωτήστε. Η κάθε μαμά φυσικά θα προτείνει τον σταθμό στον οποίο πηγαίνει το δικό της παιδάκι. Να είστε σίγουρες όμως ότι καμμία μαμά δεν θα σας προτείνει κάποιο σχολείο με το οποίο έχει δυσαρεστηθεί.
  2. Τιμή. Όσο καλό και να είναι κάποιο σχολείο, δεν θα μπορείτε να στείλετε το παιδάκι σας αν αυτό χρεώνει €320, κι εσείς διαθέτετε το πολύ €200 τον μήνα.
  3. Καθαριότητα. Ρίξετε μια ματιά στο σχολείο όταν πάτε να επισκευτείτε. Δεν είναι ανάγκη να μείνετε μόνο στο γραφείο της διευθύντριας. Οι τάξεις, τα θρανία, οι τουαλέτες, η κουζίνα. Αν κάτι δεν σας αρέσει και μάλιστα σε περίοδο εγγραφών, δεν νομίζω να σας αρέσει και αργότερα.
  4. Ασφάλεια. Υπάρχει πιθανός κίνδυνος τραυματισμού; Νοιώθετε ότι τα πάντα είναι τοποθετημένα για την μεγαλύτερη ασφάλεια των παιδιών;
  5. Ρίξετε μια ματιά στις εργασίες των παιδιών. Είναι δουλειές τις οποίες έφτιαξαν τα παιδάκια ή δουλειές που έφτιαξαν οι δασκάλες τους για να κρατούν ικανοποιημένους τους γονείς.
  6. Μιλήστε με τους νηπιαγωγούς, και το υπόλοιπο προσωπικό. Είναι πραγματικό το χαμόγελο τους ή τυπικό για την μέρα;
  7. Υπάρχουν άλλοι συνεργάτες; Γυμναστές, δασκάλοι χορού, μιας ξένης γλώσσας ή οποιουδήποτε προγράμματος προσφέρει το σχολείο; Ποιοι είναι αυτοί.
  8. Οι ώρες λειτουργίας. Δεν μπορείτε να πάρετε το παιδί σας σε κάποιο σχολείο που κλείνει στις 5 όταν εσείς τελειώνετε από τη δουλειά στις 5.30. (αυτονόητο, αλλά ίσως από τα πρώτα πράγματα που θα πρέπει να ρωτήσετε).
  9. Ο αριθμός των παιδιών σε κάθε τάξη.
  10. Ρωτήστε πόσο αυστηροί είναι όσο αφορά τις προφυλάξεις για την υγεία των παιδιών. Καμμία μαμά δεν θα ήθελε να ρισκάρει την υγεία του παιδιού της όταν γύρω υπάρχουν δέκα παιδάκια με ιώσεις τον Χειμώνα.
  11. Η διατροφή των παιδιών. Τα περισσότερα σχολεία έχουν κάποιο εβδομαδιαίο διαιτολόγιο.
  12. Ποιες οι εξωσχολικές δραστηριότητες. Κάποιες εκδρομές, επισκέψεις σε θεατρικές παραστάσεις κλπ.

 

Και μια προειδοποίηση. Μπορεί να είναι μόνο αρχές Μαίου, αλλά αν δεν έχετε ακόμα κρατήσει κάποια θέση, μπορεί να βρείτε και σχολεία τα οποία να είναι ήδη υπερπλήρη.

Καλή επιτυχία λοιπόν, και περιμένω τις δικές σας ιδέες.

Image Canva.com