5 πράγματα που πρέπει να έχει οπωσδήποτε η τσάντα σας στην παραλία όταν έχετε παιδιά ( τα 2 τελευταία, μπορεί και να σας εκπλήξουν)

11 Ιουνίου 2018
Χωρίς σχόλια

Καλοκαίρι και ημερολογιακά, λοιπόν, και ο καιρός φαίνεται πως το αποφάσισε- επιτέλους – να μας αφήσει να πάμε παραλία!!!

Μαγιό και φύγαμε!

Φύγαμε; Μισό λεπτό! Μισό λεπτό! Έτσι;

Για κάντε έναν έλεγχο πρώτα στη λίστα για να είμαστε σίγουροι ότι τα πήραμε όλα!

Έχετε υπόψη σας ότι όταν πάτε παραλία μαζί με παιδιά, η τσάντα θαλάσσης σας θα πρέπει να έχει:

~ Πετσέτες, καπέλα, δεύτερο μαγιό (ή μια αλλαξιά ρούχα, ή… και τα δύο!!!), σαγιονάρες, παπούτσια για τη θάλασσα (αν η παραλία είναι βραχώδης ή με πολλές πέτρες)σωσίβο, μπρατσάκια ή ό,τι αντίστοιχο χρησιμοποιούν για να επιπλέουν (ανάλογα με την ηλικία και την εκπαίδευσή τους)

~ Αντηλιακό με δείκτη προστασίας και χαρακτηριστικά κατάλληλα για την ηλικία του παιδιού (και τον τύπο δέρματος αν υπάρχουν ειδικές συνθήκες και ιδιαίτερες απαιτήσεις από το δέρμα)

~ μάσκες, βατραχοπέδιλα, νεροπίστολα, παιχνίδια παραλίας ή οτιδήποτε μπορεί να χρειάζονται για να παίξουν ενώ θα κάνουν τις βουτιές τους

~ Φρούτα!!!

Ναι ναι! Καλά διαβάσατε!

Η θάλασσα και το παιχνίδι, ως γνωστόν, ανοίγουν την όρεξη και τα φρούτα είναι μια εξαιρετική λύση! Αυτό γιατί εκτός του ότι είναι διατροφικά ενισχυμένα και ισορροπημένα, αποτελούνται και σε μεγάλο ποσοστό από νερό, συνδυασμός που τα καθιστά άριστο σνακ για μετά το μπάνιο. Γι αυτό την επόμενη φορά αφήστε τα κρακεράκια και μπισκοτάκια κατά μέρος…και πάρτε μαζί σας φρουτάκια! Τα παιδιά θα τα φάνε με χαρά και εσείς θα τα έχετε καλύψει με ένα υγιεινό γεύμα και ενέργεια για να συνεχίσουν το παιχνίδι τους

~ κρέμα για τα τσιμπήματα! Ε, τώρα ξέρετε…θάλασσα, ζεστή, καλοκαίρι, παραλία..τα τσιμπήματα είναι πάντα πιθανά εντός και εκτός νερού. Μια κρέμα για τοπική ανακούφιση είναι πάντα καλό να υπάρχει! Για το ποια είναι κατάλληλη για τη δική σας οικογένεια, συμβουλευτείτε το γιατρό σας!!!

Τώρα μάλιστα!

Λίστα έτοιμη, επιβιβαστείτε, φύγαμε για βουτιές!!!

Καραχανίδη Ελένη – Παιδίατρος

epaggelmagynaika.gr