Τούρτα, 40 χρόνια πριν.

9 Οκτωβρίου 2015
Χωρίς σχόλια

Ξεκίνησα τις προετοιμασίες για το πάρτι γενεθλίων του γιού μου. Ίσως είναι λίγο νωρίς, αλλά χρειάζεται η προετοιμασία για ένα καλό πάρτι. Δεν θα είναι ποτέ ξανά, 6 ή 7 ή 8.

 

Θα πάω πίσω σε άλλες εποχές. Τότε που όταν κάναμε πάρτι γενεθλίων, όλα τα γλυκά και τα κεραστικά τα ετοίμαζαν οι μαμάδες, γιαγιάδες, θείες. Τότε που μια τούρτα ζαχαροπλαστείου γινόταν ξεχωριστή όταν κάποιος πρόσθετε πάνω ένα «χρόνια πολλά» και το όνομα του εορτάζοντα.

Το πάρτι μεγάλο, εγώ πολύ δημοφιλής στο σχολείο. Ίσως να είχα καλέσει και πάνω από 90 παιδάκια. Οι προετοιμασίες κράτησαν ώρες. Τρίγωνα σάντουιτς με χαμ, με τυρί, λουκανικάκια από σφολιάτα που είχε προετοιμάσει η θεία (ναι δεν έρχεται πάντα σε πακέτο). Το τραπέζι είχε γεμίσει με χίλια δυό, αλλά κυριολεκτικά γεμίσει, γιατί με τόσα παιδάκια έπρεπε η κάθε πιατέλα να γεμίσει μέχρι πάνω.

Η τούρτα όμως ήταν το κάτι άλλο. Πρώτη φορά δεν ήταν απλά μια τούρτα με σαντιγύ από πάνω και ίσως κάποιο διακοσμητικό. Ήταν μια τούρτα πεταλούδα! Μου έκανε τόση εντύπωση που ακόμα θυμάμαι και το περιτύλιγμα της σοκολατας που χρησιμοποίησε η θεία για το σώμα της πεταλούδας.

Και τόσο μα τόσο εύκολη στην κατασκευή.

Παίρνετε λοιπόν το κέικ, το οποίο έχετε ψήσει σε στρογγυλή φόρμα, το κόβετε ακριβώς στη μέση και απλά βάζετε το δεξί κομμάτι αριστερά, και το αριστερό δεξιά. Η σαντιγύ ή οποιαδήποτε κρέμα χρησιμοποιείτε για να καλύψετε το κέικ, και τότε μπαινει η μακρόστενη σοκολάτα στη μέση. Μετά Smarties, M&M’s, ή οποιαδήποτε πολύχρωμη λιχουδιά προτιμάτε για να στολίσετε τα φτερά της πεταλούδας.

Αν θέλετε μια λίγο πιο όμορφη πεταλούδα από την απλή που θυμάμαι από τότε, παρακολουθείστε το βίντεο. Είμαι σίγουρη ότι το αποτέλεσμα σας θα είναι και όμορφο, και πολύ πιο οικονομικό.